Om hotellet

Klækken Hotell’s historie er lang og spennende å strekker seg tilbake til 1346, hvor Klækken var en av Ringerikes storgårder. I 1969 kjøpte familien Carlsen hotellet, og utviklet det til å bli et av landets første kurs- og konferansehoteller. I dag er det Finn-Ove og hans kone Else Karine Pjåka Carlsen som både eier og drifter Klækken Hotell.

Klækken Hotell’s historie er lang og spennende å strekker seg helt tilbake til 1346, hvor Klækken på den tiden var en av Ringerikes storgårder.

Klækken har vært benyttet til Sparebank, Amtskole og i 1833 fikk stedet gjestegiveribevilling. Fra 1928 har hotellet vært drevet som et populært turisthotell. Under krigen ble stedet skutt i brann, bygget opp igjen for deretter å bli beslaglagt av tyskerne og benyttet som fødehjem. Først i 1945 kunne Klækken gjenåpnes som hotell.

Historie 

Familien Carlsen har i alle år samlet kunst for å skape atmosfære i hotellet og gi gjestene mulighet til å oppleve kultur i den helt spesielle rammen som Klækken Hotell utgjør. En rekke kunstnere er representert både innendørs og i hotellets skulpturpark. I tillegg finnes det en samling snusdåser, drikkekrus og 1700-talls kinesisk porselen, samt et innholdsrikt vinskap.

På veggene i hotellet finnes malerier og grafiske arbeider av kunstnere som Reidar Aulie, Ludvig Eikaas, Ludvig Munthe, Gustav Adolph Mordt, Skramstad, Hans Stoltenberg Lerche, Odd Nerdrum, Willy Stenberg, Henrik Sørensen, Heiberg, Thaulow og Dyre Vaa, i tillegg til russiske ikoner, veggtepper og gobeliner.

I skulpturparken finner den kultur- og skulpturinteresserte gjest et helt lite skattekammer. Her er skulpturer av Arne Durban, Örjan Holm, Ståle Kyllingstad, Jon Otto Torgersen, Dyre Vaa, og Skule Waksvik.

Finn-Ove Carlsen Else Karine Pjåka Carlsen

Ole Gunnar Borlaug Unni S. Sagen

Camilla BerggaardChristian Persbråthen

Knut Olav Lunde May Britt Skare

Hilde Opdahl

 

Måltider

Hverdager frokost kl. 07:00 – 09:00, lunsj kl. 12:00 – 14:00 og middag kl. 18:30 – 20:30. Lørdager frokost kl. 07:00 – 09:30, lunsj kl. 12:00 – 14:00 og middag kl. 18:30 – 20:30. Søndager frokost kl. 08:00 – 10:00, lunsj kl. 13:00  15:00 og middag 18:30 – 20:30 (middag på søndager kan variere, ta kontakt med hotellet)

Svømming
Vår kombinerte innen- og utendørs badepaviljong er åpen fra kl 07.00-22.00. Vannets dybde er 1,5 meter.
Barn under 16 år får ikke oppholde seg i badepaviljongen uten voksne til stede. Ved behov for badetøy, kan dette lånes i resepsjonen eller kjøpes i vår gavebutikk

Sauna
Vi har to saunaer i badepaviljongen, en for kvinner og en for menn. Oppvarmet mellom
kl 07.00-08.30,  kl 18.00-19.30, eller etter ønske.

Trimrom
I nærheten av bassenget har vi også et trimrom, med tredemøller, spinningsykler, vekter etc.
Barn under 12 år får ikke oppholde seg i trimrommet uten voksne til stede.

Røyking
Hotellet er røykfritt, om det allikevel røykes på værelser tilkommer en avgift på kr 1500,- på grunn av ekstra renhold.

Husdyr
Ta gjerne med husdyr, vi tar et tillegg på kr 350,- per værelse per natt gå grunn av ekstra renhold.

Deponering
Har du verdisaker, anbefaler vi å deponere disse i resepsjonen.

Vi søker faglært kokk/konditor til 100% stilling!

Vil du være med på å gjøre opplevelsen av Klækken Hotell til ett stevnemøte med trivselen?

Er du en ambisiøs kokk med fagbrev, relevant erfaring og genuin interesse for mat, er det kanskje deg vi søker etter.

Vi søker en kreativ kokk til 100% stilling som har lidenskap for mat, og har lyst til å bli del av vårt vinnerlag, som gjør vårt ytterste for å gi gjestene en kulinarisk og spennende matopplevelse. Vi lover deg en spennende jobb i ett stimulerende miljø og faglig utvikling.

Søknadsfrist 16.mars med tiltredelse snarest

All henvendelse inkludert søknad med CV sendes til kjøkkensjef Runar Solbakken

Mail: runar.solbakken@klaekken.no

Vi ser frem til å høre fra deg!

_____________________________________________________________________________________________________

Vi har fortløpende behov for ansatte, om du er interessert i å jobbe hos oss, send gjerne oss gjerne en beskrivelse av deg selv og vedlagt CV, så tar vi kontakt med deg hvis det skulle være behov. Kontaktperson er Else Karine Pjåka Carlsen.

Send epost

Vi har 156 trivelige værelser hvorav 53 enkeltværelser og 103 dobbeltværelser fordelt over 3 etasjer. Alle våre værelser har nydelig utsikt til Klækkens vakre hage.

   

Her finner du bilder av Klækken Hotell som kan brukes av våre kunder til invitasjoner og lignende. Bildene kan også benyttes av presse.

Ta gjerne kontakt med Elin Håkonsen for mer informasjon vedrørende bilder og informasjon på tlf. 454 89 168 eller elin.hakonsen@klaekken.no

Trykk på det bilde du ønsker, bilde vil kommer da opp på neste side i riktig størrelse. Høyre klikk og lagre bilde på din datamaskin. Bilde er da høyoppløselig og passer fint til trykt media.

Klækken Hotell park og hotell Klækken Hotell fasade Klækken Hotell basseng 

Klækken Hotell møtesal D Norefjell Norefjell1 Else Karine og Finn-Ove

Klækken dobbeltrom Klækken lunsjbord Lunsjbuffet Klækken Hotell Klækken salong Heiberg

Klækken Hotell Baren Klækken vinter Klækken vinterbasseng Klækken vinterpark

Oversiktsbilde Klækken  Klekken 20140623; interiør Klækken hotell Klekken 20140623; interiør Klækken hotell

Klekken 20140623; interiør Klækken hotell Klekken 20140623; interiør Klækken hotell Klekken 20140623; interiør Klækken hotell Klekken 20140623; interiør Klækken hotell

Klekken 20140623; interiør Klækken hotell DSC_0118  

Håper du har hatt ett fint opphold hos oss her på Klækken.

Vi håper å kunne yte den beste servicen og tilby det beste produktet til enhver tid, men når det ikke er godt nok trenger vi din hjelp til å bli bedre.

Dersom det er noe du er misfornøyd med setter vi pris på om du kan gi oss beskjed om dette, slik at vi kan undersøke og gjøre forbedringstiltak.
Send oss gjerne en epost til salg@klaekken.no eller ring vår hotellsjef  Ole Gunnar Borlaug på 452 86 429
Tusen takk for hjelpen!

Dersom du var fornøyd blir vi veldig glade for en vurdering av dette på TripAdvisor.